Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



Kategóriák

Weblapok

Boie, Kirsten: Telihold volt aznap - https://katalogus.hivk.hu/cgi-bin/tlwww.cgi?show=b196121.2
„Még ​ilyen időkben is, mint ez a mostani, kell valaki, aki azt teszi, ami helyes. Egyszerűen azért, mert ez a helyes.” Április 28-án végre Penzbergbe, a bajor kisvárosba is elér a hír: közelednek a felszabadító amerikai csapatok. A városlakók fellélegeznek. A nácik hatalomra kerülésekor elűzött polgármester visszatér, maga köré gyűjti egykori híveit, akik nem hajlandók engedelmeskedni Hitler utolsó parancsának, és megakadályozzák a bánya felrobbantását. Ez végzetes következményekkel jár. A fanatikus földalatti szervezet, a Vérfarkasok szerint ezek az emberek hazaárulók, és a telihold fényében bosszúra éhes falkákban indulnak levadászni őket. Születhet ilyen körülmények között őszinte szerelem? A tizenöt éves Schorsch, annak a nácibarát rendőr őrmesternek a fia, aki Marie bujkáló apját keresi. A fiúnak mindennél fontosabb, hogy elnyerje Marie bizalmát, és amikor a városban elszabadul a pokol, Schorsch-nak döntenie kell, kinek az oldalára áll. A regény megtörtént eseményeken alapul.
Sandbrook, Dominic: A második világháború - https://katalogus.hivk.hu/cgi-bin/tlwww.cgi?show=b205369.2
A ​Kalandozások a történelemben sorozat kötetei múltunk egy-egy korszakának eseményeit mutatják be, valós szereplők lélegzetelállító és olykor hátborzongató kalandjain keresztül. Alig hinnéd, hogy a történelem ilyen kalandos és izgalmas is lehet! Készülj fel az emberiség legdrámaibb konfliktusára! Dominic Sandbrook letehetetlen könyvében az átlagemberek nézőpontjából követheted a második világháború zűrzavaros időszakának legfontosabb történéseit. Nőket ismerhetsz meg, akik éjszakákat dolgoztak végig a hadiüzemekben, hogy támogassák hazájukat, angol hadifoglyok szerencsés, ám igencsak kalandos szabadulásának lehetsz tanúja, és azt is megtudhatod, hogy a matematika, a rejtvények és a sakk rajongói hogyan törték fel a legtitkosabb rejtjeleket. A világháború mindenkit érintett, és megannyi hőst teremtett. A Kalandozások a történelemben sorozat a 21. századi gyerekek számára eleveníti meg a múltat. A történetek minden részletükben legalább olyan rettenetesen izgalmasak, mint Harry Potter kalandjai. A különbség csak annyi, hogy ezek az események valóban megtörténtek… Dominic Sandbrook történész és számos történelmi könyv szerzője ezúttal új, nagysikerű gyerekkönyvsorozatot indított.
Strange, Lucy: A világítótorony legendája - https://katalogus.hivk.hu/cgi-bin/tlwww.cgi?show=b89448.2
A világítótoronyban felnövő Pet világa tengeri viharok, titkos alagutak és egy titokzatos vízszörnyről szőtt legenda köré épül. De most, hogy Anglia háborúban áll, a fennsík egyszeriben csaták helyszíne lesz, és a családja szétszakad. Ez a könyv egy kicsi, bátor lányról szól, akire senki sem figyel oda, és aki riadtan bújik el, ha egy repülőgép elszáll fölötte. Egy lányról, aki részese lesz a legendáknak.

Insert failed. Could not insert session data.